Jason Derulo


„Nu King“


(Warner Music)


 

“Jason Derulo 27-loolisel albumil kõlavad Plaati sertifikaadiga hitid "Acapulco", "Slow Low", "Take You Dancing" ja "Swalla".

 

"“Nu King“ on minu senise karjääri kulminatsioon," märgib Derulo. "Minu viimasest täispikast albumist on möödas kaheksa aastat ja palju on juhtunud. Ma ei lõpetanud kunagi muusika tegemist. Paljudel neist lauludest polnud korralikku kodu, nii et tegin neile koha. Uuemad laulud on hetkel vaid tükike minu elust. Kõike kombineerides on kogu albumil kinematograafiline emotsioon. Albumi pealkiri on tulnud minu poja nimest. See on krooniv hetk, mille üle olen tõesti uhke. 2023. aasta oli ettevalmistusaasta; 2024. aasta on aasta, mil tähistatan kogu rasket tööd, mida olen teinud.“

”Nu King” albumiga, alustab Derulo Nu King World Tour'i, mille esinemise kuupäevad on Portugalis, Kasahstanis, Rootsis, Norras, Taanis, Lätis, Prantsusmaal, Hollandis, Luksemburgis, Belgias, Ühendkuningriigis, Iirimaal, Saksamaal, Austrias, Tšehhis, Itaalias, Šveitsis ja Hispaanias.

 

Niimoodi tutvustab Jason Derulo uut stuuioalbumit Warner Music.

 

Jason Derulo (keda tuntakse ka kui Jason Derülo, pärisnimega Jason Joel Desrouleaux) on mitmekülgne mees – laulja, laulukirjutaja, näitleja ning tantsija. Ta on sündinud 21. septembril 1989 Miamis, USAs. Ta on tõusnud lühikese ajaga muusikamaailma tippu.

 

Derulo hakkas esinema juba 5. aastaselt, oma esimese laulu ”Crush On You” kirjutas ta juba 8. aastaselt!

Nooruses õppis ta ooperimuusikat, teatrikunsti ja isegi balletti. Ta käis Dillard Center for the Arts-koolis Fort Lauderdale´is, Floridas ja lõpetas ka American Musical and Dramatic Academy New Yorgis.

Pärast kooli lõppu tegi ta tööd oma laulu- ja tantsuoskusega ja võitis 2006. aastal telesarja ”Showtime at the Apollon” peaauhinna!


Karjääri suures muusikamaailmas (toona ta oli vaid 16. aastane) alustas ta sellega, et produtseeris mitmete artistide plaate ning kirjutas muusikat firmale Cash Money Records. Jason Derülo kirjutatud lugusid on esitanud Danity Kane, Seam Kingston, Diddy, Cassie, Lil Wayne jpt.

Muusikaprodutsent J.R. Rotem on ütelnud, et Derulol on üks kõige mõjusamaid tööoskusi – ta läheb stuudiosse ja hakkab lihtsalt uusi lugusid tegema.

”See on imeline anne,” kinnitab Rotem.


Pärast seda oli Jason Derulo üks plaadifirma Birdman loojatest, kuni sõlmis plaadistuslepingu firmaga, mil nimeks Beluga Heights. Kui viimati mainitud firmast sai osa suurest Warner Music Groupist, siis ilmus mehel debüütsingel “Whatcha Day” (loo produtsentideks J.R. Rotem ja Fuego), mille publik üleootuste hästi vastu võttis: USA singlimüügitabelis tõusis see lugu esikohale.

 

Ka teine singel “In My Head” oli edukas (see tõusis USA singlimüügitabeli 9. kohale) ja nii jõudiski Jason Derulo 2010. aastal debüütalbumini. Selle nimeks sai “Jason Derülo” ja see oli väga edukas plaat.

Debüütalbumit ”reklaamis” Derulo 2009-2010, olles soojendusartistiks Lady Gaga kontsertturneel ”The Monster Ball Tour”.


Mehe teine sooloplaat “Future History” ilmus 2011 ja oli igati edukas. Mees jätkas esimese plaadi temaatikat, esitades häid tantsuhitte ja poppi ning suurepärast R&B’d. Saundid ja efektid olid kaasaegseimad, mida muusikamaailmas pakuti.

Albumi esiksingel ”Don’t Wanna Go Home” tõusis briti muusikatabeli esikohale.

Teine plaat oli paika pandud nii, et üks lugu oli tantsulik, kiire ja rütmikas, järgmine aga R&B stiilis aeglasem lugu.

 

2013 ilmus edukas singel ”Talk Dirty”, millele järgnesid albumid “Tattoos” (2013) ja “Everything Is 4” (2015).

“Tattoos” oli esimene album, millel lõi kaasa ka mõni teine artist, näiteks USA hiphopi täht 2 Chainz. Albumilt ilmus ka mitmeid edukaid singleid: ”The Other Side”, ”Talk Dirty”, “Marry Me”.

Märtsis 2014 ilmus albumist “Tattoos” uus versioon – sellel oli 7 laulu algupäraselt albumilt kuid ka neli uut laulu. Uue plaadiversiooni pealkirjaks sai USAs ”Talk Dirty”. Suurbritannias jaoks tehtud uus versioon oli ikkagi ”Tattoos”, ja sellel oli siiski ka neli uut laulu.

 

Seejärel tegi Derulo 2014. aastal koostööd Pitbulliga, lauldes kaasa hittloos ”Drive You Crazy”. Laulus osales ka Juicy J, ja lugu ilmus Pitbulli albumil ”Globalization”.

 

2015. aastal oli Derulo kohtunik populaarses telesaates ”So You Think You Can Dance”, selle hooaja teised kohtunikud olid Paula Abdul ja Nigel Lythgoe.

 

Märtsis 2015 ilmus Derulo uus singel ”Want to Want Me”. Lugu oli üliedukas. USA singlimüügitabeli viies ja brittide singlimüügitabeli esimene!

Juunis 2015 jällegi uus singel “Cheyenne”. Seejärel ka album ”Everything Is 4”.

 

Juulis 2016 ilmus Derulo suurepärane kogumikalbum ”Platinum Hits”, millel oli ka üks uus laul ehk ”Kiss The Sky”. Viimati manitud lugu sai kuulda ka animafilmi “Storks” heliribal.

 

Veebruaris 2017 ilmus Derulo uus singel. Laulus ”Swalla” lõid kaasa ka Nicki Minaj ja Ty Dolla Sign. Seejärel lõi Derulo kaasa Pitbulli laulus ”Educate Ya”. Edasi jällegi edukad singlid ”If I´m Lucky” ja ”Tip Toe” (selles loos lõi kaasa ka French Montana). Need laulud pidid ilmuma Derulo abumil, mille esialgne nimi oli ”777”, veidi hiljem muudeti see ”2Sides”.

Albumit siiski ei ilmunudki. Derulo avaldas uusi singleid: ”Goodbye” (koos David Guetta ja Nicki Minaj´ga), seejärel ”Let´s Shut Up & Dance” (koos Lay Zhangiga), ”NCT 127”, ”Mamacita” (koos Farruko´ga) ja ”Too Hot”.

Aastal 2019 ilmus hoopis Derulo EP ”2Sides (Side 1)”, millel oli kuus laulu. Seejärel andis Derulo teada, et ilmub ka EP teine osa ”2Sides (Side2)”, kuid veidi hiljem tõdes laulja, et seda siiski ei ilmu … mine võta kinni …


Aastal 2019 kehastas Derulo Rum Tum Tuggerit Tom Hooperi muusikalifilmis ”Cats”.

 

Aasta hiljem, 2020, ilmusid uued singlid ”Savage Love (Laxed – Siren Beat)” ja “Jawsh 685” (see laul tõusis jällegi brittide singlimüügitabeli esikohale).


2021. aastal sai Derulo lapse modell Jena Frumes´iga, kahjuks jõudsid nad sama aasta septembris ka lahku minna … Varem on Jason Derulo kaaslasteks olnud Jordi Sparks, Daphne Joy, ansambli Little Mix täht Jade Thirlwall (nemad tegid üheskoos ka laulu ”Secret Love Song”).

 

2021 lõi Derulo kaasa India-Kanada laulja Tesheri loos ”Jalebi Baby”.

 

Märtsis 2023 asendas Derulo Keith Urbanit kohtunikuna telesaate ”The Voice” Austraalia-versioonis, kuid ta jõudis mängida ka filmis ”Spinning Gold”, milles ta kehastas ansambli Isley Brothers ninameest Ron Isley´d. See on film, mis jutustab plaadifirma Casablanca Records loojast Neil Bogart´ist. Tema oli see, kes avastas mitmeid muusikamaailma superstaare: Donna Summer, Kiss, Village People, Cameo ja aitas kaasa ka Cheri ja Parliament´i karjääridele.

 

Mais 2023 avaldas Derulo uue singli “When Love Sucks”, millel lööb kaasa ka lauljatar Dido. Loos kasutatakse sämplerit Dido 2000. Aasta hittloost “Thank You”.

Septembris 2023 esitas Derulo koos Meghan Trainoriga telesaate “America´s Got Talent” 18. hooaja finaalsaates “popurii” lugudest “Hands on Me” ja “Take You Dancing”.

 

Ja 16. veebruaril 2024 Derulo uus stuudioalbum ”Nu King”, eelmisest stuudioplaadist on möödas kaheksa aastat! Uuel albumil 27 laulu!!! Nende hulgas mitmeid ja mitmeid eelmistel aastatel ilmunud hittlugusid, kuid ka Derulo uus hittlugu, koostöö Michael Buble´ga ”Spicy Margarita” (ai kui hea tatsulugu see on!).

 

Ma ei hakkas Sulle 27. laulu ümber jutustama, pead ise kuulama, kuid albumil on nii tantsuhitte (”Mad Love”, ”Take You Dancing”, ”Swalla”, ”Tip Toe”, ”Down”, ”So Many Hearts”, “Love Not War”, “Acapulco”), head poppi (”Lie To Me”, ”Don´t Go Nowhere”, ”Slow Low”, ”When Love Sucks”, ”Hands On Me”), rahulikke mõtisklusi (”U + I”, ”Proximity”, ”Save The Last Dance”, ”Underwater”), R&B´d (”Last Night”, ”Jalebi Baby”) ja palju muud head muusikat, mida oleme harjunud Jason Derulo esituses ikka ja jälle kuulama.

Plaadil löövad kaasa: Michael Buble, Dido, David Guetta, Gucci Mane, Quavo, Lay Bankz, Tesher, Nicki Minaj, Ty Dolla Sign, French Montana, Adam Levine, Meghan Trainor jt.

 

Olen üsna kindel, et Jason Derulo ”Nu King” on selle talve üks menukamaid ja mõnusamaid uusi albumeid. Selline hea tuju album.

 

Kuula ise ka: